Detaljer för kursplan för kurs KLG020F giltig från och med HT 2024 Utskriftsvänlig visning Kurskod:KLG020F Gäller från och med:Höstterminen 2024 Kursplanen är fastställd Allmänt Undervisningsspråk:Engelska Ges:Varje hösttermin Kurshemsida: Syfte Kursen skall ge doktorander grundläggande kunskap om hur relevanta röntgen- och neutronmetoder kan appliceras för att studera livsmedel. Fokus ligger på metoder som finns tillgängliga på s.k. stora anläggningar. Samt hur experiment med metoderna bör utformas och hur ansökningar om stråltid skall skrivas. Innehåll Kursen fokuserar på experimentella metoder och deras begränsningar, instrument och experimentella uppställningar, metoder för utvärdering av experimentella data samt modellering för tolkning av data. Kunskap och förståelse För godkänd kurs skall doktoranden • Ha konceptuell förståelse för röntgen- och neutrontekniker och deras begränsningar • Ha översiktlig kunskap om olika metoder/instrument och experimentella uppställningar för röntgen och neutroner inom livsmedelsteknologi • Ha kunskap om hur teknikerna inom kursen kan komplimentera mer klassiska karaktäriseringsmetoder inom livsmedelsteknologi Färdighet och förmåga För godkänd kurs skall doktoranden • Självständigt kunna söka, bearbeta och sammanställa relevant information för det egna forskningsprojektet i relation till röntgen- och neutronmetoder • Kunna designa experiment med röntgen- och neutronmetoder inom det egna forskningsprojektet • Kunna utforma testexperiment i labskala som bas för stråltidsansökan • Skriva och presentera en projektansökan för stråltid (grupparbete) Värderingsförmåga och förhållningssätt För godkänd kurs skall doktoranden • Kunna identifiera möjligheter och begränsningar med röntgen- och neutronmetoder för applikationer inom livsmedelsteknologi • Kunna söka upp och kritiskt granska vetenskaplig litteratur med relevans för röntgen – och neutronmetoder inom livsmedelsteknologi • Kunna kritiskt granska och bedöma andra kursdeltagares stråltidsansökningar och presentationer Undervisningsformer Föreläsningar Seminarier övningar Studiebesök Examinationsformer Seminarieföredrag av deltagarna Kommentarer:Kursen examineras av studierektor för forskarutbildningen vid Institutionen för Processteknik och Tillämpad Biovetenskap Betygsskala:Underkänd, godkänd Förkunskapskrav Doktorand vid Lunds Universitet eller annat lärosäte Förutsatta förkunskaper Kunskap inom ett eller flera områden såsom livsmedelsteknoloig, kolloidkemi, fysikalisk kemi, bioteknik, kemiteknik Urvalskriterier Litteratur Litteratur:Kurskompendium och vetenskapliga artiklar. Övrig information Kurskod Kurskod:KLG020F Administrativ information Datum för fastställande:2024-04-09 Beslutad av:Jens Wahlström Alla publicerade kurstillfällen för kursplanen Inga matchande kurstillfällen hittades. 0 kurstillfällen. Utskriftsvänlig visning