Detaljer för kursplan för kurs KLG020F giltig från och med Autumn 2024 Utskriftsvänlig visning Kurskod:KLG020F Gäller från och med:Autumn 2024 Kursplanen är fastställd Allmänt Undervisningsspråk:English Ges:Varje hösttermin Kurshemsida: Syfte The course aims to provide doctoral students with fundamental knowledge of how relevant X-ray and neutron methods can be applied to study food. The focus is on methods available at so-called large facilities. Additionally, it covers how experiments with these methods should be designed and how applications for beam time should be written. Innehåll he course focuses on experimental methods and their limitations, instruments and experimental setups, methods for evaluating experimental data, and modeling for data interpretation. Kunskap och förståelse För godkänd kurs skall doktoranden • Have a conceptual understanding of X-ray and neutron techniques and their limitations. • Possess an overview knowledge of various methods/instruments and experimental setups for X-ray and neutron applications within food technology. • Understand how the techniques covered in the course can complement more traditional characterization methods within food technology. Färdighet och förmåga För godkänd kurs skall doktoranden • Independently search, process, and compile relevant information for one's own research project in relation to X-ray and neutron methods. • Be able to design experiments using X-ray and neutron methods within one's own research project. Be able to design test experiments on a laboratory scale as the basis for a beam time application. • Write and present a project proposal for beam time (group work). Värderingsförmåga och förhållningssätt För godkänd kurs skall doktoranden • Be able to identify opportunities and limitations of X-ray and neutron methods for applications within food technology. • Be able to search for and critically review scientific literature relevant to X-ray and neutron methods within food technology. • Be able to critically review and evaluate beam time applications and presentations from other course participants. Undervisningsformer Föreläsningar Seminarier övningar Studiebesök Examinationsformer Seminarieföredrag av deltagarna Kommentarer:The course is examined by the director of doctoral studies at the Department of Process and Life Science Engineering Betygsskala:Underkänd, godkänd Förkunskapskrav Doctoral student at Lund University or another educational institution. Förutsatta förkunskaper Knowledge within one or more areas such as food technology, colloid chemistry, physical chemistry, biotechnology, chemical engineering. Urvalskriterier Litteratur Litteratur:Kurskompendium och vetenskapliga artiklar. Övrig information Kurskod Kurskod:KLG020F Administrativ information Datum för fastställande:2024-04-09 Beslutad av:Jens Wahlström Alla publicerade kurstillfällen för kursplanen Inga matchande kurstillfällen hittades. 0 kurstillfällen. Utskriftsvänlig visning