Gäller från och med: Höstterminen 2024
Beslutad av: Jens Wahlström
Datum för fastställande: 2024-04-09
Avdelning: Inst för Livsmedelsteknik
Kurstyp: Ren forskarutbildningskurs
Undervisningsspråk: Engelska
Kursen skall ge doktorander grundläggande kunskap om hur relevanta röntgen- och neutronmetoder kan appliceras för att studera livsmedel. Fokus ligger på metoder som finns tillgängliga på s.k. stora anläggningar. Samt hur experiment med metoderna bör utformas och hur ansökningar om stråltid skall skrivas.
Kunskap och förståelse
För godkänd kurs skall doktoranden
Färdighet och förmåga
För godkänd kurs skall doktoranden
Värderingsförmåga och förhållningssätt
För godkänd kurs skall doktoranden
Kursen fokuserar på experimentella metoder och deras begränsningar, instrument och experimentella uppställningar, metoder för utvärdering av experimentella data samt modellering för tolkning av data.
Kurskompendium och vetenskapliga artiklar.
Undervisningsformer: Föreläsningar, seminarier, övningar, studiebesök
Examinationsform: Seminarieföredrag av deltagarna.
Kursen examineras av studierektor för forskarutbildningen vid Institutionen för Processteknik och Tillämpad Biovetenskap
Betygsskala: Underkänd, godkänd
Examinator:
Förkunskapskrav: Doktorand vid Lunds Universitet eller annat lärosäte
Förutsatta förkunskaper: Kunskap inom ett eller flera områden såsom livsmedelsteknoloig, kolloidkemi, fysikalisk kemi, bioteknik, kemiteknik
Kursansvariga: