Gäller från och med: Höstterminen 2020
Beslutad av: Universitetslektor Åsa Håkansson
Datum för fastställande: 2020-06-04
Avdelning: Tillämpad biokemi
Kurstyp: Ren forskarutbildningskurs
Undervisningsspråk: Engelska
Optiska tekniker används för att få information om proteinernas struktur, interaktioner och dynamik. Det är därför syftet med kursen att tillhandahålla nödvändig kunskap för att samla in "bra och pålitlig" data, förstå förbehandlingsrutiner och så småningom att analysera data.
Kunskap och förståelse
För godkänd kurs skall doktoranden
Färdighet och förmåga
För godkänd kurs skall doktoranden
Värderingsförmåga och förhållningssätt
För godkänd kurs skall doktoranden
Kursen består av obligatoriska föreläsningar, Handledningar, laborationer och presentationer. Studiens vecka formuleras enligt följande: - Kort beskrivning av teknikerna och vad de kan göra - Kort beskrivning av avancerade användningar av tekniker och analys (tillbehör och programvara) - Kort beskrivning och handledning om dataanalys, särskilt uppskattning av sekundär struktur och konformationella övergångar - Laborationer med alla fyra tekniker för standardproteiner och studenters proteiner (datainsamling och analys).
Litteraturen tillhandahålls som en sammanställning av vetenskapliga artiklar och recensioner
Undervisningsformer: Föreläsningar, laborationer, övningar. Kursen består av en intensiv vecka med föreläsningar, handledning, laborationer och muntlig presentation av studenter. Dessutom är studenten inbjuden att diskutera sina forskningsutmaningar.
Examinationsform: Seminarieföredrag av deltagarna.
Bedömning: obligatorisk närvaro (80%), deltagande i handledningar, laborationer och muntlig presentation.
Betygsskala: Underkänd, godkänd
Examinator:
Förkunskapskrav: Antagen till forskarutbildning med fokus på biomakromolekyler
Förutsatta förkunskaper: Grundläggande kunskaper i primär och sekundär struktur av protein
Urvalskriterier: Kursen är begränsad till högst 8 studenter. Urvalet kommer att ske baserat på först till kvarn.
Kursansvariga: