Gäller från och med: Autumn 2024
Beslutad av: Jens Wahlström
Datum för fastställande: 2024-04-09
Avdelning: Food Technology, Engineering, Nutrition
Kurstyp: Ren forskarutbildningskurs
Undervisningsspråk: English
The course aims to provide doctoral students with fundamental knowledge of how relevant X-ray and neutron methods can be applied to study food. The focus is on methods available at so-called large facilities. Additionally, it covers how experiments with these methods should be designed and how applications for beam time should be written.
Kunskap och förståelse
För godkänd kurs skall doktoranden
Färdighet och förmåga
För godkänd kurs skall doktoranden
Värderingsförmåga och förhållningssätt
För godkänd kurs skall doktoranden
he course focuses on experimental methods and their limitations, instruments and experimental setups, methods for evaluating experimental data, and modeling for data interpretation.
Kurskompendium och vetenskapliga artiklar.
Undervisningsformer: Föreläsningar, seminarier, övningar, studiebesök
Examinationsform: Seminarieföredrag av deltagarna.
The course is examined by the director of doctoral studies at the Department of Process and Life Science Engineering
Betygsskala: Underkänd, godkänd
Examinator:
Förkunskapskrav: Doctoral student at Lund University or another educational institution.
Förutsatta förkunskaper: Knowledge within one or more areas such as food technology, colloid chemistry, physical chemistry, biotechnology, chemical engineering.
Kursansvariga: