Kursplan för

X-ray and Neutron Methods in Food Science & Technology
Röntgen- och neutronmetoder i livsmedelsteknologi

KLG020F, 3 högskolepoäng

Gäller från och med: Autumn 2024
Beslutad av: Jens Wahlström
Datum för fastställande: 2024-04-09

Allmänna uppgifter

Avdelning: Food Technology, Engineering, Nutrition
Kurstyp: Ren forskarutbildningskurs
Undervisningsspråk: English

Syfte

The course aims to provide doctoral students with fundamental knowledge of how relevant X-ray and neutron methods can be applied to study food. The focus is on methods available at so-called large facilities. Additionally, it covers how experiments with these methods should be designed and how applications for beam time should be written.

Mål

Kunskap och förståelse

För godkänd kurs skall doktoranden

Färdighet och förmåga

För godkänd kurs skall doktoranden

Värderingsförmåga och förhållningssätt

För godkänd kurs skall doktoranden

Kursinnehåll

he course focuses on experimental methods and their limitations, instruments and experimental setups, methods for evaluating experimental data, and modeling for data interpretation.

Kurslitteratur

Kurskompendium och vetenskapliga artiklar.

Kursens undervisningsformer

Undervisningsformer: Föreläsningar, seminarier, övningar, studiebesök

Kursens examination

Examinationsform: Seminarieföredrag av deltagarna. The course is examined by the director of doctoral studies at the Department of Process and Life Science Engineering
Betygsskala: Underkänd, godkänd
Examinator:

Antagningsuppgifter

Förkunskapskrav: Doctoral student at Lund University or another educational institution.
Förutsatta förkunskaper: Knowledge within one or more areas such as food technology, colloid chemistry, physical chemistry, biotechnology, chemical engineering.

Kurstillfällesinformation

Kontaktinformation och övrigt

Kursansvariga:


Fullständig visning