Gäller från och med: Autumn 2014
Beslutad av: FN2/Eva Nordberg Karlsson
Datum för fastställande: 2014-03-10
Avdelning: Food Technology
Kurstyp: Gemensam kurs, avancerad nivå och forskarnivå
Kursen ges även på avancerad nivå med kurskod: KLGN01
Undervisningsspråk: English
The aim of the course is to describe how bacteria, associated to man, interact with the host, how administration of specific probiotic bacteria could prevent and counteract disease and how probiotic food could be designed.
Kunskap och förståelse
För godkänd kurs skall doktoranden
Färdighet och förmåga
För godkänd kurs skall doktoranden
Värderingsförmåga och förhållningssätt
För godkänd kurs skall doktoranden
The following sections are dealt with in the course: Fundamental biological troubleshooting; bacterial systematics and methods to classify and identify bacteria; the composition and ecology of the bacterial flora of the gastro-intestinal tract; effects of probiotics in health and disease; immunological and genomical aspects of probiotics; probiotic mechanisms of action; probiotic interaction with dietary fibres and antioxidants; design of probiotic foods; food hygienic considerations and safety of probiotics.
Molin, G Lectures in probiotics (PDF-files; kostnadsfri)..
Undervisningsformer: Föreläsningar, laborationer, övningar
Examinationsform: Skriftlig tentamen.
Individual exam in writing. Each laboratory lesson group has to make a written report and perform an oral presentation of the lesson.
Betygsskala: Underkänd, godkänd
Examinator:
Förutsatta förkunskaper: KMB060 Microbiology.
Kursansvariga:
Hemsida: www.foodandnutrition.lth.se