Kursplan för

Human Nutrition
Human nutrition

KNLN01F, 7.5 högskolepoäng

Gäller från och med: Autumn 2013
Beslutad av: FN2/Eva Nordberg Karlsson
Datum för fastställande: 2014-05-13

Allmänna uppgifter

Avdelning: Food Technology
Kurstyp: Gemensam kurs, avancerad nivå och forskarnivå
Kursen ges även på avancerad nivå med kurskod: KNLN01
Undervisningsspråk: English

Syfte

To provide increased knowledge and a scientifically based holistic perspective on human nutrition and metabolism, with focus on how food characteristics and components in different raw materials influence body functions.

Mål

Kunskap och förståelse

För godkänd kurs skall doktoranden

Färdighet och förmåga

För godkänd kurs skall doktoranden

Värderingsförmåga och förhållningssätt

För godkänd kurs skall doktoranden

Kursinnehåll

The course presents the macro- and micronutrients and their functions in the body. Other dietary factors of importance for normal body functions as well as special needs in a lifelong perspective are emphasized. The current nutrition recommendations are highlighted and how these can be translated into amounts and types of foods. All participants will make an individual dietary assessment where their own dietary habits are examined.

Kurslitteratur

Kursens undervisningsformer

Undervisningsformer: Föreläsningar, övningar

Kursens examination

Examinationsform: Skriftlig tentamen
Betygsskala: Underkänd, godkänd
Examinator:

Antagningsuppgifter

Förutsatta förkunskaper: KNL026 Physiology

Kurstillfällesinformation

Kontaktinformation och övrigt

Kursansvariga:
Hemsida: www.foodandnutrition.lth.se


Fullständig visning